El dia que no hi hagi corrupció

Ferran Moreno (@FerranMorenoG) – El dia en què es pugui dir que no hi ha corrupció en les altes esferes de la política sembla, ara per ara, quedar força lluny. Però si aquest dia arribés alguna vegada, la Sexta Noticias tindria un problema seriós per omplir la seva escaleta. És sabut que la cadena ha fet una clara aposta els últims anys per la temàtica política i judicial —només cal fer una ullada a programes com Al Rojo Vivo, la Sexta Noche, la Sexta Columna o Más Vale Tarde— per comprovar-ho. Els informatius, però, tampoc se n’escapen i segueixen la línia editorial del canal al peu de la lletra.

Una mirada a l’última setmana de la Sexta Noticias en la seva edició del migdia presentada per Helena Resano pot ser perfectament il·lustrativa de com les informacions relacionades amb corrupció, corrupteles o trames diverses copen gairebé la meitat de l’informatiu o, en alguns casos, dues terceres parts del total del programa.

 

Cinquena Entrada.JPG

La cobertura per temes de laSexta|Noticias del 14 al 18 de març. Per veure l’infografia de forma interactiva, clic en l’enllaç. | Elaboració pròpia. 

Temes com l’Operació Taula a València, amb les declaracions creuades de dirigients del Partit Popular sobre l’exalcaldessa Rita Barberá, les compareixences de la setmana als Jutjats de Palma pel Cas Nóos, tot allò que ha envoltat la dimissió de la regidora de Ciutadans Eva Borox i la seva possible relació amb la Trama Púnica, o investigacions referents al presumpte descontrol en els comptes de Patrimonio Nacional són només alguns dels temes recurrents en el bloc principal de l’informatiu.

Peces de temàtica política o judicial acaben completant un programa que se centra en més de la meitat dels seus continguts en les investigacions dels tribunals o en els moviments polítics dels partits. Així, les tensions internes de Podemos, les novetats en el cas dels Maristes o les diligències obertes als aficionats de l’Arsenal a Barcelona són altres qüestions tractades durant la setmana i que no s’escapen de l’àmbit judicial.

Davant d’aquestes dades, la pregunta a plantejar seria la següent. Un informatiu tan temàtic com el de la Sexta Noticias pot cridar l’atenció a l’espectador i fer que el segueixi especialment si està interessat en l’actualitat política i judicial del país. De fet, tal com explica el director d’informatius de la cadena, César G. Antón, en aquesta entrevista, el que es vol des de laSexta és posar el focus en el 75% de la societat espanyola que l’any 2012 afirmava no sentir-se identificada amb l’opinió publicada. Ara bé, és a llarg termini una bona estratègia si es vol que els informatius optin a liderar els rànquings d’audiència, o almenys, dominar la seva franja? No hi ha risc de cansar l’espectador? En qualsevol cas, de moment, superen els seus competidors directes i no hi ha perspectives que se’ls acabin els temes relacionats amb les corrupteles del país.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s